Menu yang simple lagi hari ni memperabihkan stok daging yang di beli minggu lepas,,,dok lama sangat kat ais box lama-lama takut jadi batu pulak. Macam biasa aku kalau masak daging mesti rebus dulu dalam periuk rice cooker lama aku dulu... nak kasi cepat empuk ni memang petua aku kalau nak masak daging. Kalau pakai periuk biasa pun boleh tapi lambat la sikit nak empuknya. Lepas rebus barulah potong daging ikut suka hati nak besar mana. Tips potong daging mestilah melawan urat daging kalau tak jadi chewing gam la daging nanti. Tapi kalau dah rebus dulu InsyaAllah tak liat.
Ini la hasilnya :>>>
8 comments:
tadi awe makan daging kuda masak merah :)
awe daging kuda tu sama tak rasanya dgn daging lembu...
Daging tak suka masak merah,masak kicap sedap,ayam masak merah selalu mak buat..
daging masak kicap pun sedap jugak...
rumah sy memang takkan wujud daging sbb hubby tak makan daging & sy pun sejak kawen tak makan daging juga. aritu balik kampung teruja nak makan daging2 alih2 muntah semua.
ada jugak yg tak boleh makan daging ye...Hb. sy pulak tak boleh makn ikan..hmmm macm2 perangai..
cik haida,
citer pizza, pasta, daging. dah leleh da eliur.....x tahan.rasa cam terbau-bau je.heheee...
kalau sudi meh la turut serta...
http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/05/blog-saya-smart-fakta-atau-auta.html
Ahmad join contest ni
http://trioseposen.blogspot.com/2011/05/kenangan-pahitku-contest.html
Post a Comment