Pages1

Sunday, May 15, 2011

Menu simple - Daging Masak Merah

Salam Semua...


Menu yang simple lagi hari ni memperabihkan stok daging yang di beli minggu lepas,,,dok lama sangat kat ais box lama-lama takut jadi batu pulak. Macam biasa aku kalau masak daging mesti rebus dulu dalam periuk rice cooker lama aku dulu... nak kasi cepat empuk ni memang petua aku kalau nak masak daging. Kalau pakai periuk biasa pun boleh tapi lambat la sikit nak empuknya. Lepas rebus barulah potong daging ikut suka hati nak besar mana. Tips potong daging mestilah melawan urat daging kalau tak jadi chewing gam la daging nanti. Tapi kalau dah rebus dulu InsyaAllah tak liat.

Ini la hasilnya :>>>






8 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tadi awe makan daging kuda masak merah :)

Haida said...

awe daging kuda tu sama tak rasanya dgn daging lembu...

ahmad said...

Daging tak suka masak merah,masak kicap sedap,ayam masak merah selalu mak buat..

Haida said...

daging masak kicap pun sedap jugak...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

rumah sy memang takkan wujud daging sbb hubby tak makan daging & sy pun sejak kawen tak makan daging juga. aritu balik kampung teruja nak makan daging2 alih2 muntah semua.

Haida said...

ada jugak yg tak boleh makan daging ye...Hb. sy pulak tak boleh makn ikan..hmmm macm2 perangai..

msredcheesecake said...

cik haida,

citer pizza, pasta, daging. dah leleh da eliur.....x tahan.rasa cam terbau-bau je.heheee...

kalau sudi meh la turut serta...

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/05/blog-saya-smart-fakta-atau-auta.html

ahmad said...

Ahmad join contest ni

http://trioseposen.blogspot.com/2011/05/kenangan-pahitku-contest.html

Nuffnang Ads