Pages1

Sunday, May 15, 2011

Jom makan pasta..

Rasa macm nak makan pasta la hari ni....Video ni sebenarnya di ambil dari laman facebook Rahsia Perkahwinan...saja aku copy masuk dalam blog ni...nak buat experiment, nampaknya berjaya...bolehlah buat lagi, takde lah copy video dari youtube je...


RESIPI MASAKAN PASTA GORENG

Bahan-bahan

1) Pasta spiral (1 mangkuk)
2) Daging cincang (500g)
3) Sos pasta (200g)
4) Tomato dicincang kasar (1/2 biji)
5) Lada benggala dipotong dadu (1/2 biji)
6) Bawang besar dicincang (1/2 biji)
7) Oregano (1 sudu kecil)
8) Minyak zaiton (1 sudu kecil)
9) Garam (secukup rasa)

Cara Memasak

Didihkan air bersama garam dan minyak zaiton.

Masukkan pasta dan masak hingga lembut.

Angkat dan ketepikan.

Goreng daging cincang sehingga bertukar warna dan masak.

Masukkan sos pasta, bawang, capsicum, tomato dan oregano.

Masukkan pasta dan kacau sebati.



sumber : trymasak.my

4 comments:

Khairil said...

ada lagi tak pasta goreng tu...:)

Haida said...

ada dalam peti ais tak goreng lagi...hihihi..

Khairil said...

haha..bila dah goreng bagtau yer..nak serbu ramai2...

Daniel Ihsan said...

simpan kat daniel sket....sedap tu~~~

Jika Legging Untuk Wanita,INI Untuk Lelaki...

Nuffnang Ads