Pages1

Wednesday, May 18, 2011

23 perkara jangan dilakukan ketika memandu

Salam semua, nampaknya tak habis lagi problem blogspot ni ye. aku bukak-bukak je macam-macam masalah, ada tab follower hilangla....hilang sekejap je tu nanti timbul la balik. Ramai jugak rakan-rakan blogger yang dah bertukar ke .com tapi hosting masih lagi blogspot...tak paham aku maklumla aku ni tak reti sangat bab IT ni...kalau setakat bukak pasang balik komputer tu aku tau la, teknikal je. Apa-apa kita layan dulu entri di bawah ni dulu, yang telah di kopi pes dari email..huk..huk...batuk jap...  


23 perkara jangan dilakukan ketika memandu



1. Tidur dengan nyenyak.
2. Membebel tak sudah-sudah.
3. Menyumpah-nyumpah trafik light dan polis trafik.
4. Menghidupkan lampu isyarat tak tentu hala.
5. Membunyikan hon sesuka hati.
6. Menelefon kekasih masing-masing sampai terlentuk-lentuk.
7. Buka cermin tingkap dan meludah sesuka hati.
8. Menunjukkan penumbuk kepada pemandu lain.
9. Melanggar tiang lampu isyarat.
10. Masuk ke lorong bertentangan.
11. Menjerit-jerit tak tentu hala.
12. Menukar seluar.
13. Mandi sambil berkemban.
14. Menggosok gigi dengan air enjin.
15. Meminjam telefon bimbit pemandu lain.
16. Mengurat pemandu lain dan pejalan kaki.
17. Makan sirih.
18. Memesan teh tarik di gerai tepi jalan.
19. Duduk di tempat duduk penumpang.
20. Menari-nari terutama bila dengar lagu Hindustan.
21. Mengorek-ngorek lubang hidung dengan tombol gear.
22. Membaiki komputer yang rosak hardisknya.
23. Menelefon boss anda dan menyatakan anda menyampah dengannya.





3 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahaha...lawak kak..tapi ada yang betul..sebab apabila mereka memandu mereka pikir mereka la raja jalanan

MISS QASEH SAIFUDIN said...

lawak...tp betol jgak..esp yg no 2 smpai 11..pastu 16..hadoi!..=P

zaidah said...

hahaha...lawak....yang tak bleh terima tu korek hidung guna tombol gear...adeker yang buat macam tu...hehehehe

Nuffnang Ads