Pages1

Thursday, August 11, 2011

Tak habis-habis sentap


sentap ke...
 Satu hari yang tenang di bulan Ramadhan...



Boss   : Saya dengar pekerja-pekerja saya ada banyak komplen...

Man, Nina, Usop      : Memang, memang ada baanyak komplen...

Usop   : Kitorang memang ada banyak sangat komplen, banyak sangat perkara yang harus di ketengahkan hari ni jugak..

Boss   : Cakapla apa dia...

Man    : Ok, berkenaan dengan gaji...kitaorang dah bekerja berapa belas tahun dah kat sini...tapi gaji tak pernah naik  walaupun sikit... ingat tahun 1977 ke... gaji maintain gitu...

Boss   : Korang ingat prestasi kerja korang bagus sangat sampai saya nak kena naikkan gaji korang semua...

Nina   : Apa masalahnya dengan prestasi kerja kami...tengok macam kawan-kawan kita semuanya dah berhenti...tinggal kita je...yang setia bertahan...takkan gaji tak boleh naik sikit pun....

Boss   : Apa yang tak kena..?...korang datang kerja pukul berapa...lepas tu lunch break pukul satu sampai pukul dua...ada dalam kontrak...boleh check...tapi korang lunch break sampai pukul berapa...? sampai pukul 6 petang..korang ingat aku tak tau semua tu...


Usop   : Oh.. apa ni bukak cerita lewat masuk kerja ...kerja kitaorang jalan jugak tau...what is this...dah la nak cuti pun susah...

Man    : bos... ni cerita pasal cuti pulak ye...raya kita, aidilfitri tu nak salam setahun sekali je...cuti bagi 3 hari mana sempat...baru nak salam kuku bertembung kuku je tak sempat tau...dah kalut nak balik...kampung saya dah la jauh..kat penang oversea sana tu...

Boss   : Macam ni lah...kalau korang nak cuti raya ikut suka hati korang...korang kerja la dengan kompeni bapak korang...sebab bapak korang ada share dengan kompeni ni kan...

Nina   : Wah-wah sekarang ni dia dah pandai main bapak-bapak pulak...bos ingat saya hadap sangat kerja kat sini...kalau macam ni...i resign...

Usop   : Kalau macam tu saya pun nak berhenti kerja...

Boss   : U tak boleh berhenti kerja...

Usop   : Kenapa..?

Boss   : Sebab kau tu husband aku...

Me   : Macam pernah ku dengar dialog ni semua tapi di mana ya...oh di SINI rupanya....kui..kui..kui..sambil tersengih-sengih....


4 comments:

op anaz said...

harga barang naik, mesti lah gaji pon kena naik..hehe

op anaz said...

harga barang naik, mesti lah gaji pon kena naik..hehe

ade2mama said...

sume benti..sng cite:P

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhuh...ni kes gaduh dari rumah sebab beli barang dapur ke atau mmg kes gaji tak naik..heheh...

Nuffnang Ads